Så inspireras du av sagolika trappor

1324-1

Det är vanligt att gå i minst en trappa varje dag. Om inte annat så är det några trappsteg upp till bussen. Många går också i trappor som en form av motion. Det har visat sig vara ett mycket effektivt sätt att komma i gång med sin träning. Men det finns också trappor runt om i världen som är en inspiration i sig själva. Som är så mycket mer än bara ett sätt att ta sig från en nivå till en annan.

En trappa kan vara vacker. Den kan vara modern. Klassiska trappor är alltid populära. Du kan få dem i trä, glas, betong eller andra material. Detta gör en trappa till en versatil inredningsdetalj. Med andra ord så är trappor något som är värt att titta på. En del tycker om att fotografera dem medan andra helt enkelt bara måste gå upp och ner i dem. De ger en byggnad eller plats det där lilla extra som annars kanske fattas.

Välj den trappa du tycker om

De flesta bor inte i stora hus där filmstjärnor sveper ner för trapporna. Istället har du begränsat med utrymme och vanligtvis en rätt snäv budget. Då gäller det att tänka efter vad du vill åstadkomma med din trappa. Om den bara ska vara en förbindelse med övervåningen så behöver den inte vara så väldigt speciell. Samtidigt så ser du en trappa, den går inte att gömma undan i ett hörn. Så se till att den återspeglar din stil. Du kan se priser på http://www.pstrappor.se/trappor/.

Trappan måste passa ihop med resten av huset. Om du har ett ljust och luftigt hem så kanske en gedigen trätrappa inte kommer att vara det allra bästa. Samtidigt så kan du få fram en härlig atmosfär med kontraster. Tänk efter vad du vill satsa på allra mest. En del börjar faktiskt med trappan och bygger upp hemmet utifrån denna. L-Trappor passar bra i många hem och kontorsbyggnader.

Låt dig inspireras

Innan du bestämmer dig för vilken trappa du ska välja till huset kan du ta dig en titt på olika förslag. Det är klart att en väldekorerad trappa som finns i en herrgård inte kommer att passa in i alla hem. Men du kan få lite tankar om vad som är möjligt. Du kan plocka upp dess design och anpassa den till ditt eget hus. Det kan ge dig förslag på stilar från svunna epoker, som ofta går att kombinera med mer moderna designer.

Expressen skriver i en artikel om sagolika trappor. De har fångats och bevarats för kommande generationer av en duktig fotograf. Dessa trappor andas en atmosfär som du bara kan ana ibland. Du kan nästan höra fotstegen av de som gått eller sprungit upp och ner för trapporna. Dofterna som sprider sig i ett trapphus med många lägenheter, värme och kyla beroende på vilken årstid det handlar om. Allt detta har han lyckats få med på sina bilder.

Vad du kan göra med en trappa

Det är inte ett överdrivet påstående. Du kan göra många saker med en trappa förutom att gå upp och ner. Flera villaägare ställer några vackra föremål på trappstegen som leder upp till deras hus. En vas med ängsblommor som välkomnar både familj och gäster. Du kan förvara dina stövlar och redskap på trappan, det är ändå bara några timmar tills du vill ut i trädgårdslandet igen.

Trappor kan också användas som sittplats. Att sitta och fika på trappan i vårsolen är en härlig upplevelse. Många äter sin lunch på storstädernas många trappor. Du kan sitta där och lyssna på musik, läsa en bok eller prata med bästa kompisen. Helsingborgs Dagblad skriver i en artikel om en klassisk trappa.

Inne i hemmet kan du göra ett uttalande som det så fint kallas. Genom att lägga fokus på trappan kan du sätta tonen för ditt hus. Allt annat kommer att falla på plats runt omkring när du väljer en riktigt speciell trappa. Gärna i ett material som du älskar, för den kommer att användas varje dag.

1334-2

Underbara trappor som är praktiska

Bara för att en trappa är praktisk så måste den inte vara ful. Det går att kombinera skönhet med funktionalitet. Vad som sedan är vackert kan naturligtvis variera, alla har sin egen smak. Genom att se på lite olika trappor kan du bli inspirerad. En del kontaktar lokala hantverkare så att de kan få en trappa som är unik och skräddarsydd för deras hus.

Glas är populärt för trappor, och framför allt då räcket. Det blir ljust och luftigt samtidigt som det är hållbart. Trä kan varieras, både med sorter och färger. Ett mörkt träslag kan ge ett helt annorlunda intryck i samma modell på trappa. Så låt dig inspireras och välj en trappa som du kommer att trivas med. En underbar trappa som passar i just ditt hus.