Så inreder du ditt Attefallshus på bästa sätt

443-6-1-inreda-attefallshus-litet-utrymme

Det finns stora möjligheter med ett Attefallshus. Trots att det handlar om en mindre byggnad så är den stor nog att bli speciell. Du kan använda den som bod om du så önskar, eller för permanent boende. Många ser det också som ett bra tillfälle att göra sin egen levnadsyta större genom att spilla över, ute i Attefallshuset.

Helt klart är huset inte stort, så det gäller att planera och inreda det med eftertanke. Men du kan göra en hel del med 25 kvadratmeter, för att inte tala om loftet som ryms under taket. För även om markytan inte är stor så kan huset vara hela fyra meter upp till taket. Det är alltså tillräckligt stort för ett bekvämt uppehälle.

Flera tips för härliga Attefallshus

Du kan få plats med kök och bad i ett Attefallshus, speciellt om du lägger sovloftet uppepå. Sedan har du lov att bygga en veranda utanför, vilket ökar utrymmet ännu mer. Vissa arkitekter har kommit upp med lösningar där taket är platt och har ett räcke runt omkring. Helt perfekt för att ligga och sola eller ha en grillafton. Det kan alltså vara bra att se lite närmare på planlösning Attefallshus.

Vilken lösning du väljer beror naturligtvis på dina planer för huset. Det kan till exempel bli en härlig bastustuga. Gott om plats för både bastun och relax, gärna i anslutning till ett vattendrag. Andra tycker att det är bra med en gäststuga. När släkt och vänner kommer på besök från fjärran orter så kan det vara skönt om de tar hand om sig själva. Speciellt om huvudbyggnaden inte är så stor. Huset kan också hyras ut till turister eller andra som har behov av ett tillfälligt hem. På Sommarnöjen.se kan du läsa all information du behöver.

Något utöver det vanliga

Men Attefallshuset måste som sagt inte vara traditionellt. Istället har det blivit populärt med fantastiska modeller som verkligen utnyttjar det som finns till hands. Ett bra sätt att göra huset luftigare är med stora fönster. Idag finns det glas och ramar som inte släpper in kyla och oväsen. Du är helt skyddad från omvärlden men kan ha ett fantastiskt ljus inne i huset.

Ett annat område som är viktigt när det handlar om mer eller mindre permanent boende är förvaringsmöjligheter. Här har många utnyttjat väggarna, och låter garderober och hyllor löpa högt uppe. Du kan också hänga saker uppe i taket och fira ner dem med en hissanordning. Om det finns en trappa istället för stege upp till loftet kan du ha lådor inuti trappstegen. Smart lösning som sparar mycket plats. Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om spännande designtankar för Attefallshus.

443-6-2

Inred med eftertanke

En del ställer Attefallshuset nära sin bostad och brukar det som en förlängning av huset. Du kan ha ett härligt familjerum här ute, till exempel, med öppen spis och soffor. Andra använder det som ett kontor, du slipper pendla till jobbet och kan ha din verksamhet runt hörnet. Om du ska hyra ut huset kan det dock vara skönt att ha det lite längre bort. Lägg också fönster och dörrar bort från ditt eget hus, så slipper ni gå varandra på nerverna. Det kanske till och med är möjligt med egen ingång från gatan, se om du kan sätta en extra grind i staketet.

Små hus brukar upplevas som större om du håller dig till ljusa färger. Se till att få undan så mycket som möjligt av alla saker, om det är plottrigt så ser det trängre ut. Enfärgade textiler som hänger samman ger ett harmoniskt intryck och en känsla av frid. Expressen tipsar här om hur du bäst inreder ett Attefallshus.

Men samtidigt så vill du att din unika, personliga stil avspeglas i huset. En del vill ha en hemtrevlig känsla av stuga. Då kanske trädetaljer och trasmattor kan vara en bra lösning. andra föredrar mer rena linjer, eleganta och sparsamma. Om din favoritfärg är rött kan det komma fram med kuddar och mattor. Det finns så många olika sätt att inreda ett litet utrymme, det ena bättre än det andra.

Mycket kul med ett Attefallshus

Du måste inte ha bygglov för att sätta upp ett Attefallshus, men däremot så måste det anmälas innan du sätter igång. Om huset står närmare än fyra meter från grannens tomt måste du ha deras samtycke. Allt detta ger dig ganska stort utrymme för personlig planering. Eftersom du i tillägg kan ha Friggebodar på tomten så kan du lätt få med dig både förvaring och boende

Egentligen är det ett mycket bra tillfälle att göra något extra med din tomt. Speciellt de som har stora arealer men inte så många byggnader. Ofta är det stopp för tillbyggnad, och då kan ett Attefallshus ge dig det där lilla extra. Större utrymme utan stora kostnader, bättre kan det nästan inte bli.