Gör badrummet till din oas

designbadrum

Det är dags att låta det ”lilla” rummet få ta ordentligt med plats. Ta tag i ditt tråkiga badrum och fräscha upp det så att det blir din egen oas i hemmet. Har du råd kan du unna badrummet en helrenovering. Annars finns det små enkla medel som tar dig ett steg närmare din oas.

När det gäller inredningen i vårt hem så är det oftast vissa rum som får lite mer uppmärksamhet än andra. Vardagsrummet där vi vistas med familj och vänner och dessutom vill kunna slappna av får ofta piffas upp med lite nya textilier och små prydnader som förhöjer mysighetsfaktorn. Köket där vi lagar mat brukar också få sig en uppfräschning då och då eftersom det är där vi äter frukost, lunch och kvällsmat. Till och med sovrummet tas om hand med bäddning och annat som gör att vi kan njuta extra mycket av en sovmorgon på helgen. Och så har vi som sagt badrummet.

Renovera mera

Känner du också att badrummet hemma hos dig har blivit lite bortglömt jämfört med hur mycket tid ni lägger ner på att fixa och dona i de andra rummen kan det vara dags att ta lite av sparpengarna och lägga ner på en badrumsrenovering. Visserligen är det ganska dyrt att renovera ett badrum. Men det finns möjlighet att få offert på badrumsrenoveringar i hela Stockholm så att ni inte tar er vatten över huvudet med kostnaderna.

Man kan ju så klart också göra en mer eller mindre omfattande renovering av badrummet. Räkna på om ni vill byta ut kakel, toalett, badkar/duschkabin, vask och så vidare eller om ni kanske nöjer er med nya badrumsmöbler och kakeldekor som man klistrar fast. Det finns faktiskt flera olika sätt som man kan göra om badrummet på beroende på hur mycket pengar man har till förfogande.

Planera badrummet

Om du ställer dig i dörren in till badrummet och känner att inspirationen tryter och du inte vet var du ska börja eller hur du ska göra finns det otroligt mycket att hämta på nätet i dag. Här får du tips på olika saker som är bra att tänka på när du ska börja planera renoveringen av badrummet. En sak som är bra att prioritera är så klart förvaringen så att det inte blir plottrigt. Ordning och reda är alltid att föredra i ett badrum.

Börja med att tänka på ytan och vad du får plats med egentligen så att du inte köper en massa saker som gör att det blir mer trångt än tidigare. Satsa på att försöka få så mycket golvyta som möjligt. Det kan man göra genom att utnyttja väggarna och bygga på höjden i stället. Försök få in mycket förvaring så att du kan ”gömma undan” små saker som används varje dag. Det ska vara lättillgängligt men ändå städat.

Med speglar och möbler som du har möjlighet att flytta på hjul blir det lätt att skapa en känsla av att det är rymligare än vad det är. Sist men inte minst ska du så klart fundera över något slags ”tema” till din oas. Det är inget måste men det är alltid trevligt och snyggt om man håller sig till en viss stil eller färgskala åtminstone för att helhetsintrycket ska bli så bra som möjligt.

Det kan du göra genom att till exempel välja handdukar i vissa färger som passar med varandra. Hitta ett duschdraperi och en badrumsmatta som matchar handdukarna. Välj ett neutralt kakel och möbler i en färg som gör att det inte blir svårt att byta ut små detaljer för att kunna förändra badrummets atmosfär.