Välja hotell efter inredning

När man väljer och vrakar mellan olika hotell finns det ett litet knep som jag ofta använder mig av: döm hunden efter håren, eller med andra ord, sålla ut hotell som inte är så snyggt inredda. Det kanske låter väldigt ytligt, men det är förvånande ofta som det här knepet fungerar. Oftast är det nämligen så att hotell som har lagt ner resurser på att göra rummen välkomnande och trivsamma även i andra fall är måna om sina kunders välbefinnande, till exempel när det kommer till städning och allmän service. Nedan har jag skrivit ett par rader om två hotell i Östersund där ovanstående tips fungerade i urvalsprocessen.

Ett hotell i Östersund som jag gillar är Hotel Emma, vars design på rummen är traditionell men ändå fräsch. Mycket av rummens personlighet sitter i det vackra trägolvet som får en stadsbo som mig att känna mig som om jag är i en relativt lyxig stuga i miniformat. Rummen har dessutom högt i tak och stora fönster, vilket i kombination med den ljusa inredningen gör att stora mängder dagsljus kommer in och reflekteras. I övrigt skiftar inredningen mellan rummen; i vissa rum finns det skrivbord, i andra en soffa med tillhörande soffbord. Hotellrummen är utrustade med de vanliga bekvämligheterna såsom TV och hårtork, men ingenting som direkt är utöver det vanliga. Hotell Emma ligger centralt i Östersund, vilket underlättar för dig som ut och ta del av allt som staden har att erbjuda.

Ett annat bra och relativt billigt hotell i Östersund är Best Western Hotell Ett, som är betydligt mer modernt inrett i minimalistisk stil. Rummen kommer i två huvudsakliga varianter, en där rummen är utrustade med två sängar och två fåtöljer och en där man istället för fåtöljer får en bäddsoffa, vilket är perfekt för barnfamiljen. Men det som verkligen står ut hos rummen är de tillhörande badrummen, som är nyrenoverade med klinkergolv och svart och vitt kakel på väggarna. Duschen är dessutom synnerligen rymlig, vilket är en lyx som man sällan hittar hos hotellrum i den här prisklassen. Alla rum är dessutom utrustade med skrivbord, stol och wi-fi, vilket i det närmaste är ett krav för den som har planerat att arbeta lite under sin vistelse i staden.